Danish open, internationalt 3d-stævne 2014.06.15

15 June 2014

På stævnet deltog compound skytte Henrik Haugstrup som sendte følgende beretning hjem.

 Traditionen tro afholdte Nørres Snede bueskyttelaug og midtjyske buejægere Danish Open 3D i Pinsen.

250 deltagere fra hele norden var mødt op til 2 dages 3D skydning. Der havde været problemer med at få fyldt alle pladser ud, da arrangementet faldt sammen med et andet stort stævne i Norge.

3D skydning foregår ved at man, opdelt i hold, bevæger sig rundt på en rute i terrænet, hvor der fra forskellige standpladser skal skydes til et 3D skumdyr, med 3 pointringe: et træf i dyret giver 5 point, den yderste ring 8, og de sidste ringe henholdsvis 10 og 11 point. Dyrenes størrelse variere fra kaniner til elge, og grundet terrænet bliver man tvunget ud i alternative skydestillinger. Den helt store udfordring er afstandsbedømmelse, der vanskeliggøres af terrænet.

 

Der skyder i forskellige klasser indenfor traditionelle buer, recurve og compound. Jeg stillede op i ’’buejægerklassen’’ Hvilket vil sige at mine pile minimum skal veje 25 gram. Og min stabilisator skal have en max. Længde på 35 cm. Der skydes på afstande mellem 5-30 meter.

På førstedagen skulle der skydes til 40 mål. Grundet nye regler skulle der skydes to pile pr mål, som begge talte lige meget. Jeg er stor modstander af den nye 2 pils regel. Den betyder et dobbelt så stort slid på dyrene og dermed større deltagerafgift. Er der mange compoundskytter på samme hold, kommer man uundgåeligt til at ramme hinandens pile. Desuden risikere man stor point forskel på erfarne og mindre erfarne skytter, hvilket kan slå motivationen ned hos nye skytter. 

 Se billederne her.