Stor medalje høst ved udendørs Ungdoms DM 2015 i Ålborg

20 February 2016

Holstebro Bueskytteforening havde den største ungdoms delegation nogen sinde i klubbens historie afsted til årets Danske Mesterskaber - hele 11 skytter. Men ikke nok med det, deres deltagelse resulterede i 10 medaljer - 2 Danmarksmesterskaber, 4 sølv- og 4 bronze-medaljer.

Formand Mads Miltersen udtaler: "Imponerende indsats! Klubbens målrettede talentarbejde viser endnu engang at vi har fat i den lange ende."

RECURVE

Dansk mesterskab til Christian Brynning - herre recurve kadet (16 -17 årige)

Christian har efter et år efterskoleophold lige optaget buetræningen igen. Kvalifikationsskydningen viste, at han mangler lidt styrke endnu. Det resulterede i en seedning som nr. 7 til finaleskydningerne om søndagen. Det betød så at de tunge drenge skulle besejres for at vinde guldet. I kvartfinalen var modstanderen den nr. 1 seede Magnus Ladefoged(Ålborg) som blev besejret med cifrene 6 - 4. I semifinalen mødte Christian landsholdsskytten Jonathan Ø. Pedersen(Køge) som blev besejret med 6 - 0. Finalemodstanderen var den 3. seede David Tørndal(Randers) som også blev besejret med 6 - 0.

Talenttræner Pieter Mogree: "Vi var nødt til at tilpasse Christians skydestil til finalerunderne for at hans skulder kunne holde til det.  Christian har stadigvæk fornemmelsen af det gode skud i sig og tilpasningen gjorde det mulig for ham, at have overskud til at ramme plet på det afgørende tidspunkt. Stærk gået!"

Sølv til Rasmus Brynning i herre recurve aspirant (14 - 15 årige)

Rasmus var igen rigtig godt skydende og hold det høje niveau han viste til de Nordiske Mesterskaber i Sverige hvor det blev til en bronze medalje. Rasmus kvalificerede sig som nr. 3 og besejrede den 6. seede Oliver Staudt(Lyngby) i kvartfinalen med 6 - 0. I semifinale gjald det så den anden seede Emil M. Albrechtsen(Køge). Det blev endnu engang et tæt opgør som Rasmus vandt med 6 - 4. Finalen skulle skydes med den først seede Emil Skouboe(Esbjerg) som viste en forrygende form. Rasmus måtte, trods sin flotte skydning, se sig slået med 6 - 0.

Sølv til Xandra Kjeldsen  i dame recurve mini (12 - 13 årige)

Xandra havde gjort livet mere besværlig for sig selv en nødvendigt i kvalifikation ved ikke at skyde helt så mange point som hun ellers gør på træningsbanen. Det resulterede i en seedning som nr. 4. At det ikke var hendes sande niveau viste hun på flot vis i finaleskydningerne hvor hun i semifinalen vandt 6 - 4 over den nr. 1 placerede Carolina Ø. O. Pedersen(Lyngby). Efterfælgende blev det til sølv i finalen mod Marie Rafn(København).

Bronze til Kirstine D. Andersen i dame recurve kadet(16 - 17 årige)

Kirstine er stille og rolig ved at finde hendes form igen. En sygdomsperiode i maj måned har tæret på kræfterne og det, sammen med nogle tilpasninger i skydestilen, resulterede i et dyk i formen. Kirstine kvalificerede sig flot som nr. 2. Semifinalen mod Anne Sofie Bjørn(Ålborg) blev desværre tabt med 6 - 4. Bronze finalen blev overbevisende vundet over Maj Jensen(Vordingborg) med 7 - 1.

Sølv til Kadet hold - Christian Brynning, Kirstine D. Andersen & Lea M. Nissen

Finale matchen mod Ålborg blev en spænende affære. Holdene fulgte hinanden til 4 - 4, hvorefter vinderen skulle findes ved shoot-off. Christian fik lagt ud med en flot 10'er. Lea og Kirstine fik skud en 7'er i hver sin side. Ålborg holdet fik skudt 26 point og vandt dermed guldet. Sølvet gik til Holstebro.

Sølv til Kadet mix hold - Christian Brynning & Kirstine D. Andersen

Bronze til Aspirant mix hold - Rasmus brynning & Line Nielsen

COMPOUND

Bronze til Noah Mogree i herre compound mini(12 - 13 årige)

Noah skød en overbevisende kvalifikationsrunde med et gennemsnit på 9,2 pt pr pil og kvalificerede sig som nr. 3 til finaleskydninger. Semifinalen mod Valdemar A. Jensen blev en gyser. Bagud med 2 pt efter tredie af fem finalerunder, og med en velskydende Valdemar lignede det en match som var afgjort. Noah blev dog ved med at tro på muligheden og fik hentet de 2 pt. 145 - 145, et snit på imponerende 9,7 pr. pil! Matchen skulle afgøres på en shoot-off. Noahs skud - en høj 10'er, så var det op til Valdemar - en 10'er lidt til højre for midten. Millimeterne var til Valdemars fordel. I den efterfølgende match vandt Noah bronze over Jonas Christensen(Varde).

Bronze til Aspirant mix hold - Sóleig Jónsdottir & Noah Mogree

LANGBUE

Guld til Maria Dixen i dame kadet langbue(16 - 17 årige)

Maria er først fornyelig startet med at skyde med bue og pil og er bleven hel bidt af den traditionelle bue - langbuen. Hun leverede en flot indsats i hendes første mesterskabs deltagelse som blev belønnet med en guld medalje.