3D bueskytter i kamp om EM udtagelse

29 April 2016

Udtagelsesstævner til EM i 3D er gået i gang, både Bruno Christiansen og Kirtsine Goskesen(Kir) har meldt sig til iagttagelse for udtagelse til det danske 3D landshold. I år afholdes der EM sidst i august i Slovenien.

Der bliver i løbet af foråret og sommeren afviklet 10 stævner fordelt i landet hvor skytterne skal forsøge at samle point. Det er de fire bedste resultater der er gældende og max point for fire stævner er 32. I nedenstående artikel evaluerer Kir forløbet.Sæsonens første stævne lagde for land den 24 marts på forbundsbanen Kongskilde ved Sorø. Banens bestod af 30 mål i meget jævnt terræn med et par enkelte nedad skud, man kunne godt have ønsket lidt mere udfordring da der ikke var mange skud over 30 meter for os der skød compound. Bruno blev placeret som nr 5 i instinktiv og fik fire point til hans rangliste, jeg selv fik den bedst tænkelige start på sæsonen og satte ny personlig rekord med et snit på 9,8 og det rakte til en første plads hvilket gav 8 point til mig.

Dagen efter skulle vi aktion igen denne gang i Haderslev. Der var blevet lagt en 30 måls bane med dejlige varierende afstande og små dyr på lange hold, i løbet af dagen blev vi mødt af mindre blæst og lettere småregn. Til de skytter der skyder med glas fulgte en mindre udfordring med det våde udstyr. Her havde Holstebro tre skytter med Henrik J. Haugstrup blev placeret som nr. 3 i buejæger, Bruno blev også placeret som nr 3 i hans klasse og jeg blev placeret som nr 1.

 


Henrik, Kir og Brunno

De første 8 stævner bliver skudt 6 weekender i træk så der er ikke meget tid afslapning når der også skal trænes.

Weekenden efter Kongskilde og Haderslev kørte vi igen til djævleøen for at skyde 24 mål i dyrehaven som Lyngby stod for. Her blev vi mødt at en meget varierende bane med både hvor der skulle skydes langt, op, ned og kort. En kølig dag med nogle gode udfordringer. Bruno blev placeret som nr 3 og jeg blev placeret som nr 1.

En uge efter, søndag den 10 april var der stævne i Sorø. Der var igen sat 30 mål op til skytterne og her blev compound skytterne mødt af nogle lange afstand på flad jord som stadig formåede at snyde. Vi blev mødt af lettere vind som satte sværhedsgraden et lille niveau op. Bruno blev placeret som nr 4 og jeg blev placeret som nr 1.

Det betyder at jeg efter de fire første stævner har samlet 32 point.

Lørdag den 16 var der stævne i Genner Hoel. Det er uden tvivl sæsonens vildeste terræn hvor man både kan blive mødt af 45 graders nedad skud og nogle dejlige opad skudt både på lang og kort hold. Banen bestod af 30 mål fordelt rundt i en klatrepark med en mindre bæk der også krævede sine ofre af pile til dem der var uheldig. I løbet af dagen kom der et regnskyl af en større kaliber hvilket gjorde at de stejle skrænter blev glatte og udstyret blev vådt. Jeg var så uheldig at halvejs rundt på banen skred den våde jord under mig og jeg trillede ned af skrænten og tryggede 5 ribben. Her havde vi igen 3 skytter med - Henrik blev placeret som nr 2, Bruno nr 3 og jeg blev nr 1.

Den 23 april var der Mammutjagt i Roskilde. Her blev vi mødt af høj solskin som senere udviklede sig til regn og slud. En hyggelig lille bane på 30 mål, hvor man godt kunne komme til at savne lidt mere variation. Stævnet forløb fint og det var godt arrangeret. Bruno placeret som nr 2 og jeg som nr 1.

Dagen efter Mammutjagten stod den på Ulvejagt i Ribe. Her blev vi igen mødt af 30 spændende mål med et par bakker der formåede at snyde lidt på afstanden. Dagen forløb fint i flot vejr med en bane der var nem at gå. Efter et par misforståelser med hensyn til markeringen blev et mål udtrukket, det sker et par gange i løbet af sæsonen. Bruno blev placeret som nr 3 og jeg blev placeret som nr 1.

 

Foreløbig placering

Det betyder nu at Bruno har 25 point og ligger nr 3 på den foreløbige rangliste. Der er tre udtageles stævner tilbage - Vejen d. 1 maj, Danish Open 14/15 maj og Tømmerupjagten i Kalundborg d. 18 juni. Der kan stadig nå at se meget og vi håber selvfølgelig at Bruno får en plads på holdet. Jeg er sikker på at få en plads da jeg ikke kan overhales.


/Kirstine Goskesen (Kir)