Berlin Open 2016 - en lille stævneberetning

17 December 2016
Berlin Open er et seniorstævne hvor skytterne derfor ikke er delt op i aldersklasser. Der deltog samlet set 458 skytter, hvoraf mange er fra den absolutte verdenselite og selvfølgelig er også mange af Tysklands dygtigste skytter med. Først skyder man kvalifikation herefter går de 32 bedste fra hver klasse videre til finalerunderne, der skydes som cupsystem hvor man skyder to og to imod hinanden. Man ryger ud når man har tabt en kamp. De skytter der ikke kommer videre til finalerunderne deltager om søndagen i en second chance turnering, hvor man i år skød 15 pile på nogle andre ansigter, hvor kun 10,9 og 8 er med. Det betyder der er meget lidt plads til at skyde ved siden af – Det kræver stor præcision at få mange points og det er svært fordi der er ret mange gule pletter på ansigtet (skydeskiven) at sigte efter.


Turens største positive overraskelse var Noah, som startede med at skyde kvalifikation allerede fredag aften. Her slog han sin personlige rekord og fik 561 points (ud af 600). Det betød at han kunne gå i seng på en samlet 2. plads ud af de første 38 herre compound skytter som havde skudt. Vi vidste dog godt at den placering ville forsvinde når de sidste 100 herre compound skulle skyde lørdag formiddag. Noah endte dog på en meget flot placering som nummer 95 ud af 135 mulige. Næste dag i Second Chance turneringen skød Noah hele 144 point (ud af 150 mulige). Det rakte til en 9. plads lige uden for præmierækkerne. Alt i alt en super flot og koncentreret indsats af Noah til hans første seniorstævne og det så oven i købet i udlandet.

Christian skød 545 points (af 600 mulige) og endte på en placering som nummer 76 ud af 169 herre recurve skytter. Han skød en rigtig fin skydning, men havde desværre en forbier i sidste runde. I secondary chance turneringen fik Christian 138 points (ud af 150), efter at han i opvarmningen fandt ud af at det var nødvendigt, at eksekvere sine skud lidt hurtigere med de nye ansigter. De 138 point rakte til en placering som nr 25. Lea skød 529 (af 600 mulige) i kvalifikationen og endte på en placering som nr 47 (ud af 99). I Second Chance turneringen havde Lea udfordringer med de nye ansigter. Hun fik 116 points hvilket rakte til en placering som nummer 24. Lea udtalte bagefter: ”næste år skyder jeg points nok til at komme i finalerne, for jeg vil ikke risikere at skulle skyde på de her mærkelige ansigter igen”.

Alt i alt havde vi en super tur. Det var tydeligt at mærke at både Lea og Christian havde været til et stort internationalt stævne før. De var ikke nær så nervøse som sidst, og de afviklede deres skydning helt som planlagt. Vi oplever altså god effekt af vores satsning på at få de unge talenter ud i Europa og møde andre dygtige skytter end dem de kender fra Danmark.

/Gunhild