Sølv til Lea ved de Nordiske Ungdoms Mesterskaber 2017 i Finland

13 July 2017
For fjerde år i træk skød Lea M. Nissen sig i guldfinalen. Lea er i år rykket op i junior klassen hvor skytter på 18, 19 og 20 år skyder den Olympiske afstand, 70 meter. De Nordiske Ungdoms Mesterskaber 2017 blev afholdt i Kemi, Nord Finland hvor 208 skytter fra Norge, Sverige, Finland, Færøerne og Danmark havde sat hinanden stævne.

Lea kvalificerede sig som nummer fire og efter at have vundet hendes ottendedels- og kvart-finale skydninger mødte hun Svenske Moa Lindström som havde kvalificeret sig som nummer et. Det blev en nervepirrende semi finale som Lea vandt 6-4. I finalen mødte hun Svenske Cheryl Loorents, nummer 2 i kvalifikationen, som vandt med 6-4. Dermed rakte dagsformen for Lea til sølv.

Udover Lea deltog Rasmus Brynning, i herre kadet recurve klassen, og Noah Mogree, i herre compound aspirant klassen, fra Holstebro bueskytteforening. De mødte nogle stærke modstandere i deres ottende dels finaler som dermed blev endestationen og en delt 9. plads til Rasmus og Noah.

Hold skydning

Recurve Junior Team - Lea skød sammen med Mikkel fra TIK og Finske Anna-Sofia. Efter at have besejret Sverige 3 i deres kvart finale blev det til en shoot-off mod Finland 1 som blev vundet af det Finske hold. I bronze finale med Sverige 2 måtte de se sig besejret med 5 - 4. Det blev dermed til en fjerde plads.

Recurve Cadet Team - Rasmus skød med Køge skytterne Svante og Signe. Efter at have besejret Sverige 2 mødte de Danmark 1 i deres kvart finale som de desværre tabte 6 - 0. Det blev dermed til en delt 5. plads.

Compound Nordic Cadet Team - Noah skød sammen med Randers skytte Sofie og Odense skytte Oliver. Efter at have vundet deres kvart finale over Nordic N-cadet team 1 overbevisende med 231 mod 210 gjald det halve finalen mod Sverige 1. Denne kamp måtte afgøres med en en shoot-off som endte 29 - 29 dog med en af de Svenske pile tættest mod midten. I bronze matchen blev nerverne for meget og holdet tabte 227 - 229 mod Norge 1. Det blev dermed til en fjerde plads.