4 x GULD for Holstebro bueskytter ved de Nordiske Ungdoms Mesterskaber 2019

8 July 2019
Det blev til 4 guldmedaljer til Holstebro Bueskytteforening, da 300 bueskytter fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island og Færøerne i weekenden havde sat hinanden stævne i Aalborg for at afgøre de Nordiske Ungdoms Mesterskaber.

Det var absolut hverken vejr til at være udendørs i eller vejr til at skyde med bue og pil i, da de Nordisk mesterskaber for Ungdom startede lørdag. Med kulde og kraftige kastevinde vekslende med vindstille og med voldsom regn afløst af sol, var det barske vilkår for de unge skytter. Stævnets første dag blev stoppet efter 14 timers skydning kl. 21.30 om aftenen på grund af mørke, og de afsluttende medaljematcher blev udsat til tidlig søndag morgen.

Men de vestjyske skytter har trænet flittigt i alt slags vejr, og selv om det ikke lige blev til nogen rekorder klarede de sig rigtigt fint. Resultaterne findes på Ianseo - klik her.

To Guldmedaljer til Victor Berg Jacobsen

Bedst gik det for 14 årige Victor Berg Jacobsen, der i Herre Recurve Aspirant klassen (14-15 år) kvalificerede sig til finalerne på en suveræn første plads. Han fik 651 points ud af 720 mulige hvilket var 26 points mere end skytte nummer 2. I finalematcherne lørdag aften og søndag morgen var Victor igen suveræn. Han vandt alle sine 4 matcher med cifrene 6:0 og kan derfor nu kalde sig Nordisk Mester.

Men det sluttede ikke her. Senere på dagen søndag stod programmet på holdskydning og her var Victor på hold med klubkammeraten Emilie Storgaard Kristensen og Tobias Busk (fra Viborg). De tre udviste fremragende skydning og kunne sidst på eftermiddagen få hængt guldmedaljen om halsen.

Guldmedalje til Emile Storgaard Kristensen

Emilie var med på det danske førstehold fordi hun havde skudt fantastisk godt i kvalifikationen om lørdagen. Hun endte på 2. pladsen i kvalifikationen i en stor klasse for Dame Recurve Aspirant (14-15 år). Emilie skød 604 points, kun 3 points mindre end nummer 1. I finalematcherne lørdag aften vandt Emilie 1/16 finalen, men måtte desværre se sig slået i 1/8 finalen. Hun endte dermed på en delt 9. plads.

En sidste Guldmedalje til Lea Mogree Nissen

Den 20 årige Lea Mogree Nissen deltog i sit 6 og sidste Nordiske Mesterskab for ungdom. Hun har tidligere vundet 2 x individuelt guld og 2 x individuelt sølv. I år endte Lea kvalifikationen på en 4 plads og det kvalificerede hende til at deltage i holdskydningen på Danmarks 2. hold sammen med Nanna Jacobsen fra Silkeborg og Jonathan Ørsted fra Køge. De tre lod sig dog ikke slå ud over at være 2. hold og vandt først over Islands 2. hold, så over Danmarks 3. hold og i semifinalemn måtte også deres egne landsholdskammerater fra Danmarks førstehold give fortabt. I Guldfinalen var det så det Svenske førstehold der måtte se sig slået. Lea kan derfor hænge en sidste Guldmeldalje fra de Nordiske Ungdoms Mesterskaber op på Trofævæggen derhjemme.

Også Xandra Kjeldsen og Rasmus Brynning fra Holstebro deltog i de nordiske mesterskaber. Xandra fik en 8. plads individuelt hos WA Recurve Cadet damer og en 9. plads med Danmarks 3. recurve cadet hold. Rasmus blev nummer 8 individuelt hos WA Junior recurve herre og endte på en 6. plads med Danmarks 3. recurve junior hold, efter at de jo blev slået ud af Lea og de andre på 2. holdet i kvartfinalen.

De nykårede Nordiske Mestre fra Holstebro.Fra Venstre Victor Berg Jacobsen, Emilie Storgaard Kristensen og Lea Mogree Nissen (Privat Foto)